söndag 10 mars 2013

TV4: Kalla fakta del 1

Kalla%20fakta%20del%201

Share |

6 kommentarer:

Anonym sa...

kan i det närmaste bekräfta barnens berättelser av egna erfarenheter under 20**.
Samma typer av övergrepp som sker ute i karlsborg på ungdomsenheten/skolan sker även inne i aneby där familje-enheten är belägen, men här utnyttjas barnens/familjernas rum eller annat ledigt rum/utrymme för time-out. jag ser inget fel med en kort time-out i sig eftersom det får barnen att ändra "state of mind" från hysterisk till lugn, men i bland blir barnen fasthållna i upp till 30 min åt gången och flera ggr per dag. Barnen blir inlåsta på sina rum under flera timmar vid olika tillfällen. T ex finns det s.k. lugn stund som sker dagligen efter lunchen där barnen tvingas tillbringa 2 timmar på sina rum i fullständig isoleriing, till ingen nytta alls. likaså får barn som inte sköter sig tillbringa ett flertal timmar på sitt rum med låst fönster, utburna möbler och en manlig personal som sitter på en stol utanför dörren och vaktar.
Likaså har jag bevittnat ett barn i 7-årsåldernn som blev nedbrottad av kvinnor ur personalen och de låg på honom i ca 30 minuter vilket resulterade att han skrek för livet, han ropade på hjälp och att han ville dö.

så här * år senare så sitter paniken, ångesten och rädslan fortfarande i. Man kan inte ens höra sina barn skrika utan att bli påmind om de skrik man fick höra från barnen som blev plågade av personalen till och från.
Man är förstörd inombords i många år framöver.

Man ligger sömnlös till o från och kan inte skingra tankarna, man förlorar förmågan att bestämma över sina tankar totalt i vissa perioder. Tankarna som det inre tvingar fram är inte från denna planeten, de driver dig till vansinne! Tankar som du inte kan förknippa med dig själv!
En hel familj är nedbruten till grunden, båda föräldrarna går hos psykolog regelbundet för att kunna gå vidare.
Tankarna har det senaste vänt om till tvångstankar, att få skada eller misshandla personal på Oasen och inte minst socialtjänsten, att få ge dem smärtorna som barnen upplevt. Att inte kunna få de sjuka tankarna ur huvudet har gått så långt så vardagslivet har slutat fungera. Och man kan inte heller söka fullständig hjälp för tankarna, för vem vet konsekvenserna av det?
Kanske hamnar man där igen?

Och då blev vi som föräldrar inte utsatta för några övergrepp av personalen, det blir t o m helt omöjligt att sätta sig in i vad de utsatta barnen känner i ett sådant läge.
Hur klarar de av att gå vidare om inte vuxna klarar det?

Tankarna går ideligen till de barn man träffade i helvetet, hur har de det nu, har de fått det bättre?

Under tiden på Oasen blev man pressad till skötsamhet utan nåd. Personalen förde dagsanteckningar om allt och alla, t o m föräldrarna. Om någon klagade på den mer eller mindre oätbara maten så användes det mot föräldrarna, att de inte skulle vara lämpliga som föräldrar.

Det var ett barn, ca 6 år, vid namn **** där samtidigt som oss. Han var först där med sin mamma, som senare åkte hem utan sitt barn. Han var hysterisk 24/7 och ropade efter sin mamma. Han grät och ropade efter sin mamma kl 06 på morgonen och grät innan han somnade. Man tog så illa vid sig att bara få stå o se på. Efter någon månad återkom mamman och ville ha hem sitt barn, som var där enligt SoL(frivillig placering, ej att jämföra med LVU). Personalen vände sig mot mamman och hotade med att göra en anmälan till socialen om hon avbröt placeringen, allt för att tjäna kosing.

Värt att känna till är att ur personalen, en kvinnlig psykolog(enda ur personalen med empati enligt min erfarenhet) och en manlig psyktiater/läkare, har slutat på Oasen och arbetar nu på ett annat närbeläget HVB där mannen är föreståndare. Pågår samma sak där?
Oasen må vara störst men de är antagligen långt i från ensamma om att utsätta barnen för terror.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Det är socialtjänstens handläggare, institutionspersonal och många gånger familjehemmen som är de verkliga barnmisshandlarna. Jag har funderat mycket på vad det är som gör att dessa anser sig ha rätt att behandla sina medmänniskor på ett så omänskligt sätt, att utsätta dem för mindfucking genom att ljuga, kränka och skända dem samt spela ut familjemedlemmar mot varandra. Bakom lykta dörrar utsätter man sedan barnen för övergrepp. Den drivkraft jag kan komma på är sociopati, pengar och maktbegär. Ingen normal människa skulle göra något sådant mot andra.

Anonym sa...

Önskar kommentera, men klarar inte det.
Marks sjuka socialförvaltning (enligt ljudfil, avlyssnad) anser att detta är det bästa och mest professionella utrednings- HVB-Hem som finns.
Socialsekreterarna anser att de alltid haft ett mycket gott samarbete med dem.
Boende i Mark som polisanmäler eländet för att de inser att detta är både sjukt och fel, får inte ens visa polisanmälan till de garanterat 100% ointresserade socialsekreterarna. "Helt oväsentligt, nej, vi tar inte del av detta"....
Mark socialförvaltning, grattis!

Marks kommun är en MYCKET sjuk kommun!

Anonym sa...

Toppen av isberget:

Våldet är det synliga, resten, trakasserierna, mobbningen, kulturen är svårare att sätta ord på..
Till Rune Nensen: what was shown there was only the tip of the iceberg.

Hälsningar från Föräldraförmåga som på något sätt överlever, eller allafall lever....

Sjuka Marks kommun! Varför använder ni er av denna barnplågerianstalt?
Det kostar 6000-7000 kr/person för kommuner att låta Barn bli misshandlade av Rune Nensen och personal....
Rune Nensen tjänar en halv miljon i månaden på att aga barn!
Återigen:
Rune Nensen tjänar en halv miljon i månaden på att aga barn!

Reflektion? Någon?

Anonym sa...

Oasen barnhem är en mycket sjuk institution. Att socialstyrelsen säger att de först nu har tillräckligt med material är bara bladder. Har själv anmält till socialstyrelsen i 2 regioner, gjort polisanmälan rörande barnmisshandel, tjänstefel inkl grovt (lades ned) SAMT påkallat betalande kommun om ovanstående. Detta vägrade utredande socialsekreterare ta del av då de ansåg detta vara Sveriges bästa utrednings- och behandlingshem! Självklart kan detta styrkas med ljudfil.
Var? Marks kommun så klart.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Jag önskar att det på samma sätt kommer fram hur socialtjänsterna skapar fiktionsberättelser för att kunna placera barn, hur socialtjänsterna tillsammans med familjehemmen alienerar barn från föräldrar. Hur de stjäl familjers liv. Men också hur de underlåter att hjälpa dem som ber om hjälp. Om korruptionen, inkompetensen som omgärdar omhändertaganden av barn. Om hur socialtjänsten ser ner på föräldrar, framför allt de som är ensamstående och invandrare. Hur de söndrar familjer och vilka konsekvenser det i förlängningen ger. Det är minsta motståndets lag som gäller för socialförvaltningarna, förvaltningsrätten och kammarrätten. Alla de som rider på familjer som hamnat i kris och hur socialtjänsten fördjupar krisen tusenfaldigt. Om hur föräldrar och barn möts av arrogant ignorans. Om hur utredningar görs mekaniskt fast det är levande varelser med känslor som det handlar om. Hur socialtjänsten med sina underhuggare psykiskt misshandlar familjer och utnyttjar det kaos som uppstår av det mot föräldrar. Om hur barn och unga blir utsatta för övergrepp när de placeras. Om hur förtvivlade föräldrar och barns reaktioner på myndighetsmisshandeln vänd mot dem. Om hur socialtjänsten underlåter familjemedlemmar att komma till tals. Om hur en hel yrkesgrupp och politikerkår blundar för det som sker, kanske därför att det kommer dem själva eller deras kollegor till gagn eller helt enkelt därför att många av socionomerna och politikerna själva är psykiskt sjuka (psykopater/sociopater) och inte har någon empati för andra. Hur man lyfter upp och förskönar familjehem och institutioner när man samtidigt demoniserar föräldrar, fast de verkliga förhållandena är det raka motsatta. Vem kan tro att det är såhär sjukt, inte kunde jag tro det iaf - men jag vet idag att det är precis såhär illa och värre än så! Det hade behövts så lite hjälp men istället valde de att söndra en familj totalt! Tiotusentals familjer har fått gå samma väg...