onsdag 20 mars 2013

HD: Mer kritik mot socialtjänsten


Visste jag inte bättre, hade jag kunnat tro att följande kommentar i anslutning till artikeln nedan handlar om Marks kommuns individ- och familjeomsorg, det jag möjligtvis skulle kunna lägga till är att Marks socialförvaltning baserar sina beslut på internt skvaller utan verklighetsförankring: 

"Politikerna i nämnden skulle behöva en grundläggande utbildning i juridik, framför allt socialförsäkringsjuridik och förvaltningsrätt. Dessutom en kurs i utredningsmetodik. De är hopplöst efter och har redan förlorat i både Förvaltningsrätt och Kammarrätt, där deras tolkning av lagen sågades totalt. Vi har en Socialchef som är lika uselt utbildad inom det område hon är chef för, så där finns ingen hjälp att få. Enhetscheferna ser det nästan lika illa ut för. Visst har de en socionomexamen men det säger inte mycket. Det är ungefär som med körkortet, vissa har lärt sig, andra inte. Liksom Socialchefen trodde de på samma tolkning av lagen som nämnden. Den var fullständigt galen. På golvet, bland handläggarna finns det både duktiga och mindre duktiga. Dessutom finns de "lydiga" som gör som chefen säger även fast de vet att det är fel. Och då, när de förstår att deras tolkning inte räcker, då ljuger de, fantiserar de, undviker fakta, tappar bort handlingar, tolkar och tolkar igen. Sedan anar de, och känner de, och tycker de osv. Det räcker inte med några dagars utbildning inte, det behövs en rejäl utbildningsförstärkning, nya chefer som är kunniga och en omfattade utbildning i Etik, Moral och Ansvarstagande vilket är den största bristen inom denna Förvaltning."

 Ur artikeln:
"Individ- och familjenämnden i Landskrona har brustit i sin uppgift att styra, leda, följa upp och kontrollera verksamheten. Med ett bättre kontrollarbete kunde nämnden ha upptäckt och åtgärdat de allvarliga bristerna långt tidigare.
Det fastslår revisionsfirman Ernst & Young som anlitats av kommunens förtroendevalda revisorer."

Läs mer:
http://hd.se/landskrona/2013/03/18/mer-kritik-mot-socialtjansten/

Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Mark gillar konsulter, superkonsulter, junior- och seniorkonsulter.
Kanske Ernst o Young vore något för dem?