torsdag 21 mars 2013

SvD: Tillsyn av familjehem skärps


Något som man borde tycka är en självklarhet skall nu kanske införas, besök av socialsekreterare 4 ggr om året, som om det skulle vara tillräckligt!!! Om man flyttar barn från sina biologiska familjer, så borde rimligtvis socialtjänsten ha mycket täta kontakter med regelbundna besök på familjehemmet. Man blir mörkrädd när man ser hur lätt det är att bli familjehem, de höjs upp till skyarna, samtidigt som man demoniserar föräldrarna, fast de biologiska föräldrarna många gånger är bra mycket lämpligare föräldrar än familjehemsföräldrarna. Systemet är så korrupt så det bara skriker om det. Titta bara på Marks kommun, där de skvallras febrilt i socialtjänstens korridorer, där deras beslut färgas av skvallertackornas skitsnack! Rättsosäkert så att det bara skriker om det!

"Sämre psykisk hälsa, mer psykofarmaka och sexuella övergrepp. Utvärderingar från bland annat Socialstyrelsen tecknar en tuff bild av livet för många unga som omhändertas av samhället. Förra året uppmärksammades även ett fall stort med en jourhemspappa som erkände upprepade fall av sexuella övergrepp på två barn från Upplands Väsby.
Lagstiftningen har blivit tydligare - och nu går Stockholms stad ännu längre. På tisdag väntas socialnämnden ta beslut om att skärpa tillsynen av jour- och familjehemmen.
– Vi har sett att det har fallerat i flera fall, alla barn har inte haft det bra i familjehemmen. Därför vill vi förbättra för barn som är placerade och går längre än lagstiftningen, säger vikarierande socialborgarrådet Marie Ljungberg Schött (M)."

Läs mer:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tillsyn-av-familjehem-skarps_8016684.svd 



Share |

Inga kommentarer: