fredag 8 mars 2013

Widar Andersson (s)


Widar Andersson har varit socialdemokratisk riksdagsledamot med stort inflytande över hur socialtjänstlagen (SoL) och lagen av vård av unga (LVU) har utformats. Med stor sannolikhet har han varit delaktig till att tjänstemanna ansvaret försvann. Han har under många år på olika sätt varit engagerad i Hassela och Caremavården av barn och unga. Friskolebranschen är ett annat område som han har gett sig in i. Han är även politisk chefsredaktör i Folkbladet, där han lobbar för sina åsikter. Jag var och lyssnade på förra årets första maj tal och på Löfvens tal, hela Avenyn och Götaplatsen var full av folk, men det jag reagerade starkast på var att Löfven sa att man skall göra det lättare för riskkapitalbolagen att etablera sig i Sverige, jag tittade mig omkring för att se om det var fler än jag som reagerade på det. Riskkapitalbolagen som ju gör sig förmögenheter på omhändertagna barn, gamla och förståndshandikappade... jag tror inte folk fattade vad han sa.  

Investor är AcadeMedias (friskolornas) ägare, en av AcadeMedias ledamöter är Widar, han är även ordförande i EQT. Alla skattepengar som går från oss till Guernsey är via EQT. Han har ju även varit med i Carema osv. Han är överallt. Widars "vinster" kan vi ju inte se. Dom är i skatteparadis. Lååångt från insyn.

Stig-Björn Ljunggren är också köpt...
"EQT har med sin koppling till Wallenbergsfären, stor kunskap och ett stort nätverk av personer med gedigen och lång erfarenhet. Totalt äger EQT för närvarande drygt 40 bolag. Några av dem är Gambro, Scandic, Lundhags, Munskjö, Granngården och det danska företaget ISS.
EQT är ett samlingsnamn för ett antal fonder med kapital från pensionsfonder, som de svenska AP fonderna, institutioner och i vissa fall privatpersoner. Drygt 200 personer på EQT Partners, som har sitt huvudkontor i Stockholm, arbetar med att utveckla bolagen i EQTs fonder."


Det mesta av informationen i detta inlägg har en tillförlitlig källa delat med sig till mig.

Nedan en skrivelse om Widar Andersson. 





"Widar Andersson, Frihetlig Konservativ(s) skriver på ledarsidan i Folkbladet: 

"Socialdemokraterna har sedan slutet av 1980-talet varit pådrivande - och ibland påputtade - i den offentliga sektorns reformerande. Ledstjärnan har hela tiden varit att den "gemensamma sektorn" är ett fundament för trygghet och omställning. Så är det." 

***

Just det. Frågan är varför detta "reformerande"? Om man som Frihetlig Konservativ (s) försöker balansera på mitten, är det ett strategiskt feldrag.

Man skall fundera på vad som hände tiden mellan november 1985 och februari 1986, så blir det klart vad "reformerna" kommer ifrån.

Neoliberalismen. Som infördes i riksbankens styrelse nov. 1985. Genom avregleringarna av kreditmarknaden.
Politikerna förlorade därmed kontrollen på ekonomin. Ett nyliberalt beställningsverk. Vi vet hur det gick.

Då skall man fråga sig "vem exporterade nyliberalism" under den här tiden? Var det Reagan eller  Thatcher eller Reagan eller Thatcher eller Reagan eller Thatcher eller Reagan eller Thatcher eller Reagan eller Thatcher eller...? Alltså: Var det hjärnan eller musklerna på Imperiets hydra?

Hur brukade såna statskupper ske? Där hela det ekonomiska tänket bytes ut på 24 timmar? (I nyliberalismen satsar man i goda tider och sparar i dåliga, i tidigare system satsade man i dåliga tider och sparade i goda...)

Jo, en ekonomisk "hitman" kommer till landet och talar med regeringens högsta ledning vad gäller ekonomi: Kjell Olof Feldt i Sveriges fall. Han får en beställning, och då denna "hitman" är från USA står han genast i givakt. (Annars...)  Så länge inte statsministern närvarar givetvis...

Statsminister fick reda på "beställningsjobbet" fem dagar innan riksbanken skulle gå till beslut på ett digert förslag som de folkvalda ledamöterna inte fattade mycket av - men var rekommenderade av finansministern & Co till att "lita på experterna...." De godkände förslaget.

Och statsministern, som mycket väl förstod vad detta betydde, gick i taket. Han hade ett statsbesök inbokad ca två månader senare, den 2 mars 1986, till Moskva. Där tänkte han ta upp frågan. Han var rasande.

Men Feldt skrev i sin bok med samma namn som Carl Bildts blogg; "Palme brydde sig inte. Gör som ni vill sa han... "Och den frihetligt konservative Widar Anderson svalde detta utan att tveka. "-Det här passar mina bissniss..." antar jag han tänkte.

2 dagar innan Moskvabesöket skjuts Olof Palme. Få förstod varför. Feldt har sedan dess vetat om detta sammanhang men ljugit om det.

12 dagar senare blir kunskaps-raseraren Göran Persson skolminister. Och 2 år senare är grundskolan uppsplittrad i ca 300 delar. Idag ser vi "spets"-skolor i grundskolan.

Och den frihetliga konservative (S) Widar Andersson jublar och blir ordförande i friskolornas riksförbund...! Och "socialist"?

Men... frågar man sig... Leder detta till jämlikhet? Är inte kunskapssystemet grunden för demokratin? Varför skall vi då dela upp folk i olika samhällsklasser? Klassbildning ger ojämlikhet. Klart som korvspad. Inte för Widar...

Nyliberalismen KRÄVER ett okunnigt folk. Den kräver en arbetslöshet på närmare 20%.  Fina business, tänker den "smarte" Widar. Ett okunnigt folk, mindre demokrati...ger mer konsumtion av skit."-DET vill vi ha - vi som skurit guld med täljkniv..."

Nu väntar SSAB och LKAB på provatiserings-"reformer", Marcus är redan på plats.  Och Widar skrattar hela vägen till banken!! (Marcus Wallenberg blev nyligen utsedd av vår "regering" till statliga gruvbolaget LKAB's styrelseordförande...)

Nej Widar. Du är ingen socialist. Du är ickesocialist, så jag frågar dig: Vad gjorde du i det Socialdemokratiska Arbetarepartiet? Är du kvar? Fast du bryter mot stadgarna? Jag tycker du skall välja rätt parti i fortsättningen, och alla som falskeligen påstår att de är socialister inom SAP - bör följa med dig."



Referenser:    (ändrat till aktiva länkar)

1.  Folkbladtets ledare:  http://www.folkbladet.se/opinion/ledare/default.aspx?articleid=6150604 

2. Confessions of an economic hitman:  http://www.youtube.com/watch?v=aqIHKWd9rSc

3. Novemberrevolutionen:  http://www.youtube.com/watch?v=Z95xH9Svq3k  



Skrivet av Lars Ahlström, 2012-09-15 

Läs även:
http://www.fria.nu/artikel/2477
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ex-ministrar-flyr-politiken_7329243.svd
http://komigenuva.wordpress.com/2012/07/27/apropa-widar-andersson-eqt-bra-att-lakare-sager-ifran-om-vinster-i-varden/


"Sossarna, som själva utgör en stor del av denna maffia, gjorde det bekvämare för brottslingarna då dom avskaffade tjänstemannaansvaret på 80-talet, och därmed i princip införde allmän amnesti för sina tjänstemän att bryta mot lagar och mänskliga rättigheter. Sedan dess har lagarna kommit på rad. Könsdiskriminerande och grundlagsstridiga lagar om kvinnofrid och vårdnad bl a. Man har hetsat och hetsat mot män och fäder, framförallt med hjälp av pedofilspöket. Resultatet ser vi nu i en socialtjänst som löper fullständigt amok. Förblindade av makt och fullproppade med ideologisk och politisk bullshit genom genuscertifierade högskoleprogram och extremistiska och hatiska föreläsare från statligt stödda kvinnojourer, som idag inte ser det som sin främsta uppgift att hjälpa kvinnor, utan sprida mans och pappahatisk propaganda. Allt för att hetsa könen mot varandra och splittra familjerna än mer, och på det viset lättare kunna stjäla deras barn och därmed råna dem på alla deras besparingar och deras livsglädje i processen. Denna strategi har man lyckats extremt bra med. I Sverige är vi inte vana att misstro staten. Än mindre protestera emot den. Vi lever i en tro att staten är god och vill alla väl."
Okänd
Share |

Inga kommentarer: