söndag 17 mars 2013

Dagens Juridik: "Jag efterlyser en kontrollinstans som får kritisera undermåliga barnavårdsutredningar"


Jag har lagt ut den här artikeln tidigare, men gör det återigen, för detta tål att upprepas, om det är något man verkligen behöver se över, så är det hur handläggare gör utredningar. Sedan behövs det betydligt fler förändringar, men detta är absolut nummer ett, för det är genomgående utredningarna som brister. Subjektiva utredningar baserade på lögner och påståenden som inte överensstämmer med verkligheten, sådana utredningar kan komma att förändra någons liv till det sämre för all framtid!

"Om socialstyrelsen skulle börja genomföra systematiska och rutinmässiga kontroller skulle det rimligtvis sätta press på socialtjänstens handläggare att producera kvalitativa utredningar. Om ett bristfälligt handläggningsarbete i en barnavårdsutredning inte, när så påkallat, blir föremål för någon kritik från Socialstyrelsen är risken stor att tillvägagångssättet i handläggningen lever kvar i verksamheten och förs vidare till andra och kanske nya handläggare. Denna smittoeffekt kan i sin tur leda till att möjligheterna till kvalitetssäkring försämras."

Läs mer:
http://www.dagensjuridik.se/2012/08/jag-efterlyser-en-kontrollinstans-som-far-kritisera-undermaliga-barnavardsutredningar

Share |

Inga kommentarer: