lördag 29 oktober 2011

MARDRÖMMEN

Ytterligare en familj som har drabbats av socialförvaltningens myndighetsövergrepp. Men man skall komma ihåg, att för varje drabbad som kommer ut i offentlighetens ljus, finns en mängd familjer och framför allt barn och ungdomar som aldrig får upprättelse för det de blivit utsatta för. Socialförvaltningar gör FRISKA familjer och barn till offer, för det är socialförvaltningen som skapar situationer som blir ohanterliga för familjer, vilket i förlängningen skadar familjer något oerhört och som dessutom ofta ruinerar familjerna och försätter ungdomar i situationer där de tidigt hamnar i skuld hos kronofogden (vilket skedde i min sons fall). Med detta finns ju en oerhört stor risk att det skapar en nedåtgående spiral för barn och ungdomar.  Dessutom finns det de som vinner ekonomiskt på att detta pågår. Något är grymt fel i systemet.
Klicka på länken för att komma till inslaget: http://svt.se/ug/#20111027162315/2_11_mardrommen?&_suid=388

Ur SVT, Uppdrag granskning:
2/11: Mardrömmen

Ett telefonsamtal. Det var allt som krävdes för att socialtjänsten skulle omhänderta Thomas och Jennies två små barn med omedelbar verkan. Själva blev de oskyldigt anklagade för det mest skamfyllda brott en förälder kan begå.

För Thomas och Jennie i Sandviken förändrades livet brutalt en vanlig fredag i september förra året. Socialtjänsten berättade att deras barn, två små flickor, redan hämtats på förskolan och att barnen var omhändertagna med omedelbar verkan.
Uppdrag gransknings reportrar Nicke Nordmark och Hasse Johansson har gått till botten med de misstankar Thomas och Jennie ställdes inför – och de dramatiska följder det fick för en hel familj.
- Alltså vad har vi blivit utsatta för? Vad har egentligen hänt här? säger Thomas.
För Uppdrag granskning berättar han om vanmakten, frustrationen och förtvivlan över att bli oskyldigt anklagad för ett allvarligt och skamfyllt brott.
- De som kränkt oss, och suttit öga mot öga med oss, nu är det deras tur att svara på frågor. Sen ska ingen annan frisk familj behöva drabbas av detta igen. Det måste vara fel om det kan gå så här långt, säger han.

Programmet sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag kl 20.

Inga kommentarer: