söndag 17 februari 2013

db: Ammende mor ankom krisesenter, barnet ble sendt 200 km vekk - Nå krever Erling Seglestad at det statlige barnevernet legges ned.


"Bakgrunnen er den økende byråkratiseringen i etaten etter omleggingen i 2004, da barnevernet ble statlig. Barnevernet er i dag organisert gjennom Bufetat, som skal sikre lik kvalitet i barnevernet i hele Norge.
- Bufetat er blitt et byråkratisk monster som har som oppgave å dekke de grunnleggende behovene for barnevernsbarn. Man kan sammenligne det med en skobutikk som kun har størrelse 42. De gjør en veldig bra jobb for dem som har 42, men det er en tragedie for dem som har størrelse 45, sier Segelstad til Dagbladet.
- Demokratisk problem
Segelstad er opprørt over systemet som han mener fremmer et menneskesyn der kun barn med adferd- og rusproblemer skal gis et tilbud.
- De ser på barnevernsungdom som pøbler og rusmisbrukere. Det beste eksempelet er de fleksible private tiltakene som koster 20 000 kroner i døgnet. Jeg har jobbet 30 år i barnevernet, det barna trenger er omsorg, kjærlighet og kunnskap."

Inga kommentarer: