tisdag 5 februari 2013

Göran Grauers gästbloggar på RosenRasande: Ger sin berättelse om Fagerstafamiljen

Rune Nensén har gjort sig en förmögenhet på att ta hand om socialtjänstens omhändertagna barn/unga och på att göra familjeutredningar. Hans metoder är allt annat än vetenskapliga, om än att han påstår annat...

"Domstolen och socialnämnden har alltså som huvudtes att föräldrarna har någon form av MBP och att barnen är friska och man inleder alltså ett experiment med barnen för att bevisa sin tes.
Men låt oss istället säga att barnen faktiskt är sjuka, att det inte är föräldrarna som påverkar dem och se hur kommunens agerande då ser ut i ett barnperspektiv.
Barnen placeras på ett ganska beryktat privat HVB (Oasen) hem som tar 6 500 kronor per dygn och barn. Någon egentlig kompetent personal finns inte på hemmet. De omhändertogs med ett omedelbart LVU, trots att de varit sjuka under många år, så omhändertagandet kom som en total chock för barnen. De blev av med sina mobiltelefoner och fick inte kommunicera med omvärlden.
De får också reda på att de är friska och att det är deras föräldrar som gör dem sjuka och att medicinering och rullstolar så småningom kommer att utfasas. Med andra ord så får de reda på att från och med nu så kommer ingen att tro på dem och det är ingen mening att ringa mamma och pappa, för det går inte."

Läs mer:
http://anneskaner.wordpress.com/2013/02/03/goran-grauers-gastbloggar-pa-rosenrasande-ger-sin-berattelse-om-fagerstafamiljen/

Share |

Inga kommentarer: