torsdag 21 februari 2013

Expressen: Blev inte behandlad mot sjukdomen - dog


Socialtjänsten misshandel av barn, unga och deras familjer pågår just nu runt om i landet. Donia och hennes familj blev bemötta med arroganta ignorans av socialtjänsten, familjehemmet och vårdbolaget Attendo, och det kom att bli Donias död. Slaveriet pågår än idag, om än i annan form. 

"Annina Karlsson och Donias storasyster polisanmälde socialnämnden i Simrishamn för vållande till annans död, men deras anmälan lades ner.
- Två åklagare har lagt ner anmälningarna. Polisutredningarna har bara lagts ner, säger Annina Karlsson.
Men socialstyrelsen beslöt ändå att utreda fallet. Och i sitt beslut riktar de nu skarp kritik mot Simrishamns socialnämnd. Socialstyrelsen kritiserar bland annat att det saknats vårdplan, att ingen dokumentation gjorts av vården av den unga tvångsomhändertagna flickan och att dödsfallet inte utretts.
- Man brukar ju göra en polisanmälan och utredning när någon dör i ett privat hem, men det har man inte gjort här. I stället slängde man bort och tvättade allt, ända in i byrålådorna. Så när jag kom för att hämta min dotters saker så var det nästan sterilt i rummet där, berättar Annina Karlsson.
- Hennes skolväska och allt var tömda, det kändes väldigt konstigt. Jag skulle få en "rapport" sades det, säger Annina Karlsson.
Familjen har mått mycket dåligt och känt sig illa behandlade, nonchalerade, av myndigheterna. Nu hoppas de att socialstyrelsens kritik leder till att fallet tas upp rättsligt igen.
- Hon var en så underbar flicka. Hon var glad, klok, verkligen framåt, det sa alla. Och hon hade så lätt att få kompisar, hon var inte blyg av sig. Hennes lärare sa alltid att hon var så ambitiös och flitig, säger Annina Karlsson."

Läs mer:
http://www.expressen.se/kvp/blev-inte-behandlad-mot-sjukdomen---dog/

Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Till Donia och hennes nästående, samt andra som dagligen skändas av den icke evidendsbaserade kvasiveterinär sk psykologin inom sociatjänster runt om i vårt land:

För Donia:
”Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead,
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last for ever: I was wrong.

The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.”

W. H. Auden