torsdag 7 februari 2013

SR: Ny vårddom mot Mark


Man kan ju undra om socialförvaltningen i Mark kommer att följa domen och om de kommer att göra sitt bästa för att hemflytten skall ske så skonsamt som möjligt. Naturligtvis är jag helt övertygad om att socialtjänsten i Mark kommer göra sitt yttersta för att ställa till det för den biologiska familjen. Domstolstrots är inte någon ovanlighet vad det gäller Marks kommun. 

"En femårig pojke ska få flytta hem till sin biologiska mamma efter en dom i kammarrätten. Marks kommun ville fortsätta LVU-vårda pojken, men domstolen säger nej."

Läs mer:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5434496#srcomments

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uppdatering 1, 8:e feb 2013

Det går tydligen alldeles utmärkt att flytta barn som vuxit upp hos sina biologiska föräldrar - dessutom ofta med hjälp av falsifierade utredningar - men inte vice versa, för om att man flyttar tillbaka familjehemsbarn till det biologiska hemmet, så blir det ett otroligt rabalder. Men när barn och unga flyttas från sina biologiska familjer utan att något påvisat brott har begåtts, då är det helt tyst i medierna...

"Återigen stormar det kring fosterhemsplaceringar i Marks kommun. De omtalade fosterbarnens femåriga lillebror ska efter en dom i kammarrätten flyttas från sin fosterfamilj där han bott hela sitt liv till sin biologiska mamma."

Västnytt, 5-åring ska flyttas från det hem han vuxit upp i:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/nya-turer-om-fosterbarn-i-mark

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Uppdatering 2, 8:e feb 2013
"Det handlar om en bror till det tidigare mycket uppmärksammade syskonparet i Mark som plötsligt togs från det familjehem där dom vuxit upp. Nu ska alltså även 5-åringen tas från det hem där han har vuxit upp. Mia Magné tycker att Kammarätten lägger för stor vikt vid det biologiska arvet."

Socialtjänsten i Mark överklagar återförening:
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=5437365

Share |

Inga kommentarer: