onsdag 21 december 2011

EN METAUTREDNING GJORD AV DOCENT BO EDVARDSSON


En anonymiserad metautredning för utbildningssyfte, gjord av docent Bo Edvardsson, den handlar om Marks socialförvaltnings utredning av en drabbad familj i Marks kommun. Det finns fler familjer inom kommunen som på olika sätt drabbats av myndighetsövergreppen, förutom min egen då. Det vidrigaste är dessa utredningar gjorda av socialförvaltningen som inte är baserade på fakta, utan de är vinklade, osakliga, subjektiva och det förekommer rena lögner. Allt för att smutskasta föräldrar så mycket som möjligt. Detta kan krossa familjer totalt, individer som sedan tvingas till utmaningen att försöka överleva konsekvenserna av en missbrukad myndighetsutövning.

Utredningen som Marks socialtjänst gjort på den drabbade familjen är ett skräckexempel, den visar på hur man inte ska göra en utredning.


Författare:
Edvardsson, Bo (Örebro universitet, Akademin för juridik, psykologi och socialt arbete)
Titel:
Barnavårdsutredningar med polisförhör och omfattande pseudopsykologiska insatser från utredningshem och psykologer. Grovt missbruk av psykologi av psykologer.
Alternativ titel (en) :
Critical examination of documents in a child protection case
Organisation:
Örebro universitet, Akademin för juridik, psykologi och socialt arbete
Publikationstyp:
Rapport (Övrigt vetenskapligt)
Språk:
Svenska
Sidor:
38
Utgivningsår:
2011
URI:
urn:nbn:se:oru:diva-20443
Permanent länk:
Ämneskategori:
Socialt arbete
Tillämpad psykologi
Juridik
Forskningsämne:
Psykologi, Socialt arbete, Juridik
Nyckelord(en) :
child protection investigation, critical examination, forgery, fraud, Stockholm syndrome, child, investigative method, social services
Nyckelord(sv) :
utredning, utredningsmetodik, socialtjänst, kritisk granskning, kritiskt tänkande, barnavårdsutredning, barn, utredningshem, LVU, BBIC, psykolog, psykologi, förväntanseffekt, Stockholmssyndromet, organisationspsykos, tankefel, källkritik, osaklighet
Abstract(sv) :
Syftet är att klargöra utredningsmetodiska problem och tankefel i ett omfattande fallmaterial kring en familj med tre barn som anmälts till socialtjänsten och görs till offer för olika pseudoutredningsinsatser under orimligt lång tid. Det förekommer grundläggande metod- och tankefel i utredningsarbetet. Tre utredningshem blir inkopplade och bedriver påstått utredningsarbete med bristande ekologisk validitet. En del av utredandet kan betecknas som bluff och bedrägeri.
Abstract(en) :
The purpose is to clarify problems and cognitive biases in investigative methods in a complex child protection case. Many errors in investigative methods and many cognitive biases are pointed out. Several investigative methods are judged to be frauds or forgeries.    
Anmärkning:
Fallet slutade med att sociala utskottet beslöt att inte ansöka om LVU. Dock krossade socialtjänstens hänsynslösa framfart familjens ekonomi som drabbades av svåra återhämtningsproblem.
Tillgänglig från:
2011-12-02
Skapad:
2011-11-29
Senast uppdaterad:
2011-12-02


Share |

Inga kommentarer: