måndag 26 december 2011

HUR TÄNKER MAN BEHANDLIG?

Hur kommer det sig att en mängd erkända personer, psykologer, advokater, professorer, docenter och föräldrar m fl försöker flagga för de myndighetsövergrepp som pågår, utan att de i ledande befattning reagerar och agerar? Dr Levins redogörelse av sitt föredrag handlar om de barn som institutionsplaceras i Sverige idag, och han kommer med kritik, precis som så många andra.
 
"Slutsatsen blev att insatser i institution varit dyra och meningslösa och inte uppnådde någonting. För många ungdomar blev det inte ens det, utan ledde till ännu fler skador och ökade svårigheter i livet."
Fil Dr Claes Levins slutord i sitt nedskrivna föredrag: "Det jag förespråkar som en väg framåt är kanske mindre opportunt: mer forskning som ger oss teorier och begrepp att förstå och förklara varför saker pågår som de gör och varför de är så svåra att förändra."




Läs även Vetenskap och värderingar i social barnavård, av Fil.dr. Claes Levin, Socialhögskolan, Lund, ur statens offentliga utredningar, scrolla ner så kommer den svenska texten:

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=10&doktyp=sou&rm=2005&bet=81&dok_id=GTB381d6



Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om du så bara råkat hamna på denna sida - eller tillhgör Marks kommunxs snatällda i någon form --- LÄS DENNA!

Ännu en gång: LÄS DENNA! Tänk, reflektera och fundera lite kring vad som pågår!

Det är allas våra skattemedel som förbrukas - för vad? Att i grunden underbara fina barn ska bli kriminella och skadade. Tillika att kommunerna gärna betalar för förödelsen!

Något stämmer inte!

Något som är mycket allvarligt stämmer inte!

Anonym sa...

Alltså, Marks kommuns socialförvaltning, När senast hade ni ett gott rykte?

Vad tror ni detta belagda uteblivna ryktet beror på?

Organsiationspsykos? Låg utbildningsnivå? Oförmåga att följa riktlinjer från exempelvis socialstyrelsen?

Upplös detta skämt till sk socialförvaltning. Avskeda med lagens två årslöner för de som varit där en tid. STARTA OM!!!

Vad gäller myndighetsutövande under denna tidsperiod så kan man hyra in VERKLIGT KOMPETENTA KONSULTER - inte skojare som Marks kommun hittils valt att använda sig av!

Dessutom så finns det nog inte mnga som önskar Per-Olof Hermansson varesig god fortsättning eller plats i socialnämnden. Packa pick o oack o dra. Läskiga svartrock inom religion. Den enda du lurar är Maggan och Lomander....

Anonym sa...

Socialtjänsten har 20 000 fall av LVU (Lagen om vård av unga) årligen.
90% av dessa omhändertagandena avslås senare i rätten efter minst 6 månader. Vad händer med dessa ungdomars psyke efter en sån sak? Det är alltså ca 18000 ungdomar årligen som på felaktiga grunder tas ifrån sitt hem till en otrygg och ofta hemsk tillvaro. Små barn får höra att dom aldrig ska få träffa sina föräldrar igen.

När sedan Socialtjänsten slutat bråka och överklaga har de gått väldigt lång tid och barnet/ungdomen skickas hem som om inget har hänt.

Vad händer med den misstro som det här ger?
Eller den grogrund av hat som det skapar?