onsdag 1 februari 2012

Aftonbladet: Dömdes till sex års fängelse av misstag

Jag fick ett tips om artikeln och tipsaren skrev:
"Det verkar om om det är svårt att få saker rätt även i domstolarna om socialtjänsten på något vis är inblandad. Undrar varför? Att dottern var placerad - tror jag utan belägg - gör att att denna kvinna redan hade med sig en negativ stämpel in i rätten. Sedan verkar domare och övriga ha sovit sig igenom detta, då det kan varit så att kvinnan var dömd på förhand. Kan bara gissa hur många utredningar som socialtjänsten producerat till den (också ett offer i detta) fabulerande flickans fördel. Märkligt att flickan bara verkar försämrats under placeringen - lögnerna blev allt värre. Ett rop efter hjälp, eller ett sätt att hantera separation? Göra de hon tycker om till förövare? Väcker en hel del funderingar hos mig."
Jag kan bara instämma med tipsaren. Någonting är så grymt fel, när barn som är i beroende ställning till andra vuxna och lättpåverkade, utnyttjas av socionomer som vill dra ur dem smaskig "information". Se bara på Stockholmssyndromet. Att placera och alienerar ett barn från dess förälder, sätter gång en massa psykologiska krafter i barn- och föräldrarelationen, som är svårt att sätta ord på, särskilt för barnet/ungdomen, känslor av ilska, övergivenhet, frustration, sorg mm. Fullständigt normala känslospektra som socialförvaltningen gärna utnyttjar att använda mot barn och förälder, bland annat genom att sätta diagnoser på dem. Domare och övriga nämndemän förväntar sig ju inte att de ska behöva misstro det som socialförvaltningen levererar. I ett bättre värld skall man ju kunna lita på myndigheter. Men vi vet ju att hela mänsklighetens historia är fylld med människor som har följd sina galna ledares fotspår, utan att ifrågasätta de mest vidriga och destruktiva handlingar. Det är inte annorlunda nu, utan det sker så även idag, till och med bland dem som besitter en myndighetsutövning. Därför är det än mer angeläget att domstolar tar ALLA fakta i beaktande och inte dömer på lösa boliner och på ensidig fakta, vilket inte sker i dagsläget.

Sedan vill jag också slå ett slag för alla män som på samma sätt blivit oskyldigt anklagade av socialtjänstens handläggare och som inte får några braskande rubriker och/eller upprättelse just därför att de är av det manliga könet.

Läs mer på:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article14297466.ab


Share |

Inga kommentarer: