onsdag 22 februari 2012

[qoginstitutet] Konferens om korruptionsforskning, 15 maj 2012

Tisdagen den 15 maj 2012


Tid: 10:30-16:30

Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Göteborgs universitet

I drygt fem år har forskarna vid QoG-institutet* vid Göteborgs universitet bedrivit forskning om korruption och »good governance« under ledning av professorerna Bo Rothstein och Sören Holmberg. Huvudfinansiär har varit Riksbankens Jubileumsfond. Den 15 maj presenteras resultaten av forskningen vid en heldagskonferens i Göteborg. Konferensen vänder sig i första hand till praktiker d.v.s. du som t.ex. arbetar inom offentlig förvaltning, media, NGO:s, frivilligorganisationer, intresseorganisationer, näringslivet eller är aktiv inom politiken.

Dagen inleds med en genomgång av de viktigaste resultaten från denna internationellt uppmärksammade forskning. Efter en gemensam lunch kommer det att arrangeras ett flertal parallella (interaktiva) seminarier som syftar till att närmare belysa och diskutera några av de forskningsresultat som vi bedömt vara av störst intresse för praktiker. Vi kommer bl.a. att diskutera vad forskningen säger om kopplingen mellan korruption och välfärd, bistånd, demokrati, jämställdhet, ekonomisk tillväxt och förvaltning. Mer information och anmälningsformulär hittar du på www.qog.pol.gu.se/QoG-institutet/ominstitutet/Konferens15maj2012.

Skicka gärna inbjudan vidare till kollegor som du tror kan vara intresserade av att delta. Konferensen är kostnadsfri, men antalet platser är begränsat.

Kontaktuppgifter: www.infoqog@pol.gu.se eller 031-786 4445


*QoG-institutet är ett oberoende forskningsinstitut som tillhör Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Institutet grundades och leds av professorerna Sören Holmberg och Bo Rothstein. Bland finansiärerna märks bland andra Riksbankens Jubileumsfond, Sjunde Ramprogrammet, Vetenskapsrådet samt Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. För mer information, besök http://www.qog.pol.gu.se/



Share |

Inga kommentarer: