torsdag 16 februari 2012

”Unga är dåliga på att klara motgångar” - menar överläkare David Eberhard

Artikeln nedan är riktigt bra och det är precis såhär det är - även barn och ungdomar måste känna av motgångar för att utvecklas och bli starka individer. Det samhället (läs soc) håller på med är vansinnigt, de ger signaler om att det är okej att omhändertaga barn/ungdom av minsta lilla anledning och svartmåla en 'uppfostrande' förälder, det skapar ju osäkerhet och stympar barnet/ungdomen i sin utveckling.


Publicerat: torsdag 16 augusti 2007 kl 16:06 , Nyheter P4 Sjuhärad
 

David Eberhard är överläkare på psykakuten på St: Görans sjukhus i Stockholm. Han är tveksam till att så många unga idag sjukskrivs och förtidspensioneras för psykisk ohälsa.
David Eberhard menar att samhället har ställt för lite krav på de unga och det har inneburit att många inte klarar motgångar.

-Jag kan inte för mitt liv begripa vad det är i dagens moderna samhälle som är mer stressigt och kravfyllt än för tio år sedan, menar David Eberhard.

Han menar att många växer upp och förväntar sig att allt ska gå bra. När man sedan kommer ut i arbetslivet och upptäcker att det inte är så kan en del känna sig kränkta. För några år sedan kan samma sak ha uppfattats som normalt.

-Toleransnivån för att saker inte går ens väg är inte stor idag, menar David Eberhard.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=1541023



Share |

Inga kommentarer: