söndag 25 november 2012

nwt.se: Nordmarksflickan är nu fri


Socialtjänsten jagar sönder barn, ungdomar och deras familjer och tvingar dem igenom trauman. Istället för att ge relevant hjälp, så stjälper man människor.

"Hon har hållit sig undan på hemlig ort sedan vårvintern 2010 – då hon gick under jorden inför hotet att åter igen låsas in på institution.
I mer än två år har polis och socialmyndigheter letat. Trots omfattande spaning och en vädjan i Tv3:s Efterlyst har man inte lyckats spåra flickan.
Hela tiden har socialnämnden i Filipstad velat hålla liv i det interimistiska LVU-beslutet. Men så i augusti i år beslöt Förvaltningsrätten i Karlstad att det skulle upphävas med omedelbar verkan. Socialnämnden överklagade till kammarrätten, men förlorar även där.

Röra sig utan risk

Domen betyder att flickan nu kan röra sig i samhället utan risk för att bli omhändertagen.
NWT har förgäves sökt 17-åringen för en kommentar, via det juridiska ombudet Jenny Beltran och hos pappan i Nordmark. Jenny Beltran har haft kontakt med flickan flera gånger under året som gått.
I en inlaga till kammarrätten har Nordmarksflickan på egen hand beskrivit sin situation. Hon berättar att hon hållit sig undan för att bygga upp sig själv och försöka återgå till den person hon egentligen är, och som hon var innan hon blev inlåst på institution."

Läs mer:
http://nwt.se/filipstad/article1206867.ece?service=refresh 

Läs även:
http://www.radda-sverige.nu/statens-barn-protesterar/

Share |

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/artikel.aspx?articleid=4225546

http://www.crimenews.se/start/1-senaste-nyheterna/178393-tonflicka-plykt-anklagade-sin-mamma-fexuella-grepp.html

Fler artiklar om fallet.
En från 2007 och en från 2010.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Det är sorgligt! Socialtjänsten är den sämsta 'vårnadshavaren' man kan ha, de trasar sönder unga människor totalt... När skall våra makthavare förstå vad som pågår kring omhändertaganden av barn. Läs gärna min översättning på 'Written evidence submitted by Florence Bellone' i tidigare inlägg. Det är ju precis lika illa i Sverige, om inte värre...

Anonym sa...

Socialtjänst är värre än fängelse.

Anonym sa...

http://www.d-intl.com/sv/articles/sweden/2012-11-29/nordmarksflickan-ntligen-fri

Ny artikel av Ingrid C