tisdag 27 november 2012

SvD: Åtta år för våldtäkter på jourhem

Jag vågar påstå att de allra flesta barn och unga som omhändertas av myndigheterna hamnar under sämre förhållanden än de hade innan omhändertagandet. Jourhemspappan i artikeln har förbrukat sin rätt att leva eller åtminstone få komma ut i frihet, hans brott är värre än mord, enligt min mening...

 "En 61-årig jourhemspappa i Stockholmsområdet som åtalats för flera grova våldtäkter mot två små barn som tillfälligt placerats i hans hem dömdes i dag till åtta års fängelse av Attunda tingsrätt. Advokaten anser att straffet är orimligt högt."
"Barnen var fyra och sex år gamla när mannen begick övergreppen. Han döms nu för flera grova våldtäkter och ”anses ha utnyttjat målsägandens skyddslösa ställning vilket har bedömts som särskilt hänsynslöst”, skriver rätten i ett pressmeddelande. Han döms också för barnpornografibrott och sexuellt ofredande." 

Läs mer:
http://www.svd.se/nyheter/stockholm/atta-ar-for-valdtakter-pa-jourhem_7704094.svd?utm_source=sharing&utm_medium=email&utm_campaign=20121127

Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

Man säger att ingen av andra som tidigare varit placerade hos denna jourhemspappan har hört av sig. Vad väntar de sig? Man måste ju för sjutton söka upp samtliga som varit placerade hos pedofilen.