torsdag 8 november 2012

SvD: Gemensam satsning ska stärka barns rättigheter


Detta är ju bara en droppe i havet av förändringar som borde ske. Jag tror inte det kommer göra någon skillnad varken till eller från. Utan det kommer bara vara ytterligare ett kosmetiskt inslag för att det skall verka som om de gör något bra, men det kommer inte förändra grundproblemen och de oegentligheter som sker kring omhändertaganden av barn, det behövs större satsningar än så.

"För att förbättra uppföljningen kring barns och ungas levnadsvillkor har i år ett webbaserat uppföljningssystem som kallas för Max18 lanserats. Uppföljningssystemet ska användas för att följa utvecklingen av barns levnadsvillkor. Det ska även användas av beslutsfattare för att prioritera insatser, på såväl nationell som lokal nivå. Målet är att Max18 är ska användas av kommuner för att följa hur barn mår och har det i den egna kommunen samt om de insatser som görs ger förbättringar för barnen. Barnombudsmannen har fått i uppdrag av regeringen att sprida och utveckla uppföljningssystemet på lokal och regional nivå."

Läs mer på:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/gemensam-satsning-starker-barnens-ratt_7650308.svd?utm_source=sharing&utm_medium=email&utm_campaign=20121107

Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

9Visar Web-programmet Max 18 verkliga känslor? Kärlek på riktigt är vad alla barn och unga behöver.
Tror inte det kan köpas av aen behandlingsassistent, eller ens ett bra familjehem om man kommer dit som tonåring. Varför inte hjälp på hemmaplan - OM det behös! Bara i det fall det behövs. Lämna kompetenta barn ,ungdomar, föräldrar, familjer i fred annars. Socialtjänsten skadar aktivt familjer. I marks mycket aktivt! När kommer förresten de sk fosterhemsbarnen hem? Vem vet, kanske efter det webbaserade Max 18-progarammet?

Någon som ser att vägen leder ut till dydiket och inte framåt?

Stackars, stackars barn och unga i Sverige. Stackare! Stackare! Inte ens era stabila och trygga föräldrar kan skydda er! Stackars Sveriges barn!

Skammens Land!
Mark är i särklass skammens kommun i skammens land.