måndag 26 november 2012

SMP: Socialsekreterare har sjukskrivit sig i protest

Som man sår får man skörda, man kan ju önska att det som socialsekreterarna utsätter familjer för, förr eller senare slå tillbaka mot dem... Men vad hjälper det dem som redan har fått sina tillvaron söndrade. Just samma som socialsekreterarna utsätter sina klienter för, har de nu själva fått smaka lite på. Brist på kommunikation, brist på ansvar, tiden tickar, angiverisystem osv...

"De uppger att arbetssituationen den senaste tiden har blivit allt mer pressad, med allt fler anmälningar som kommer in och fler utredningar som ska göras.
– Vårt arbete handlar ju om myndighetsutövning och det är viktigt. När vi har försökt att ta upp att det inte är rättssäkert längre, har vi mötts av axelryckningar. Med en chef som inte lyssnar och inte har förståelse känns arbetsbördan så mycket större.
Socialsekreterarna säger att de inte har förtroende för den nytillträdde chefen för Individ- och familjeomsorgen, Tore Svensson och uppger att det framför allt är problem med kommunikationen. De tycker inte att ledningen tar sitt ansvar när det gäller nya ärenden och att sådana kan bli liggande i veckor. De upplever också att det har blivit ett slags angiverisystem, där deras chef försökt få fram negativ information som kan användas mot dem."

Läs:
http://www.smp.se/nyheter/uppvidinge/socialsekreterare-har-sjukskrivit-sig-i-protest%283536167%29.gm#.ULEUxUWPJyg.facebook

Share |

Inga kommentarer: