söndag 6 maj 2012

Is God of Old Testament Satan. wmv


Lägger ut den här länken med tanke på att Marks kommun är en kommun där religionen har fått ett starkt fäste. Titta bara på ordförande i socialnämnden Per-Olof Hermansson (KD) som är involverad i extremreligiösa kristna förbund såsom missionsprovinsen. Det är bara att googla på hans namn så kommer det upp både ett och annat. Tänk om de religiösa kände till att deras tro i själva verket baseras på satans ord i gamla testamentet och att det är honom de tillbett i alla år... att de är lurade... Det skulle ju kanske kunna förklara varför det ser ut som det gör i Marks kommun. Hur som helst så är bokstavstrogna farliga för samhället på många sätt. Jag tror dock att det finns något mer än vad vi kan se och att vi människor är andliga varelser, men min tro baseras på att det finns ett frö av gud (eller vad man nu väljer att kalla det) i oss alla och i allt levande, att man skall lyssna på sin inre röst och att allt i naturen hänger ihop. Men den Gud som många religioner framhärdar vara den rätta som vållar krig, våld, elände och tuktan har jag inte mycket till övers för. 

Idag kan jag inte fatta varför jag envisades med att mina barn skulle konfirmera sig, för att jag tyckte det var en tradition, varför skall man sponsra något man egentligen tycker är fel. Ibland får man som förälder konstatera att man hade fel även om avsikten i grunden var god för att man vill passa in i normen för det samhälle man befinner sig i. Men vad har det hjälpt oss, det enda Marks kommun har visat är hur inskränkta de är och hur deras förutfattade meningar färgar infödda kommuninnevånares åsikt om inflyttade som inte de är släkt med på ett eller annat vis. Att det är okej att gå loss med häxjakt på utbölingarna bara de får chansen. Även om jag vet att det är illa vid många kommuners socialtjänster, så har jag svårt att tro att det som hänt oss som familj skulle ha hänt oss om vi bott i en annan kommun. Att komma i klorna på socialtjänsten i Mark är samma sak som att hamna i helvetet, allt sunt förnuft och logik är bortblåst hos dessa sociala rovdjur som verkar där.

Bill Donahue har en intressant vinkling på gamla testamentets ursprung:





Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tackar ormen. Intressant.

Det är verkligen farligt med fanatism. Det räcker med att säga Hermansson. Fanatiker med makt är ännu farligare än de som bara sitter och knypplar med sina ideer för sig själva. Frågan är hur man i en demokrti ka undvika Hermanssonare? Fast om inte sociallagstiftningen varit så crappy så skulle de bli utan makt.

Är det ngt som styr Hermansson så är det inte Guds goda gärningar, jag slår vad om han är genomsvart av satan själv!

Anonym sa...

LÖST, här ur wipipedia, tänk att så många i så många år funderat ens - när det är Satan som hela tiden hjälper oss:

Teodicéproblemet, Ondskans problem, (av franska théodicée, ytterst av grekiska θεός, Gud, och δίκη díkē, ’rättvisa’) behandlar problemet med att förklara Guds existens - närmare bestämt hur Gud kan vara både god och allsmäktig - när det finns ondska och lidande. Ett förslag till lösning på teodicéproblemet kallas en teodicé. För att man över huvud taget skall kunna tala om teodicé förutsätts Guds existens, liksom det ondas. Om den ena eller andra tas bort, förekommer inte längre något problem. (En tidig formulering av detta var Epikuros paradox. Epikuros menade att eftersom ondskan finns så kan inte gudarna vara allgoda, utan är likgiltiga inför människan.)

Problematiken i teodicéproblemet kan beskrivas som att inte motsäga sig själv och samtidigt behålla en systematisk helhet när man på en och samma gång hävdar de tre satserna

Gud är allsmäktig
Gud är fullkomligt god
det onda finns
Den kristne författaren Lactantius formulerade på 300-talet frågan om vad Gud vill och kan på ett mycket tydligt vis:

” Antingen vill Gud utplåna det onda, men kan det inte. Eller så kan han det, men vill inte. Eller så varken kan eller vill han. Om han vill men inte kan är han maktlös, vilket går emot hans natur. Om han kan men inte vill är han ond, vilket också går emot hans natur. Om han varken vill eller kan är han både ond och svag och är alltså inte Gud. Men om han vill och kan, vilket är det enda som stämmer överens med vad han är, varifrån kommer då det onda och varför gör han inte slut på det? „

Svar på detta påstående är nedanstående enligt Bibeln:

Bibeln säger att hela världen är i den ondes våld. Att det är därför som jorden inte är ett paradis. 1 Johannes 5:19 "Vi vet att vi härstammar från Gud, men hela världen befinner sig i den ondes våld." Detta i sin tur kommer sig främst av upproret i Edens trädgård då ormen förledde Eva att äta av frukt från kunskapens träd. Men även av att Ärkeängeln Mikael och hans änglar slungade ner Draken den ursprunglige ormen till jorden. Uppenbarelseboken 12:7-9 "Och krig bröt ut i himlen; Mikael och hans änglar drabbade samman med draken; och draken och dess änglar krigade, men den fick inte övertaget, inte heller fanns det längre en plats för dem i himlen. Så blev den store draken nerslungad, den ursprunglige ormen, han som kallas Djävul och Satan, han som vilseleder hela den bebodda jorden; han slungades ner till jorden, och hans änglar slungades ner med honom."

Resultatet av detta ser vi i verserna i Uppenbarelseboken 12:12, 13 "Gläd er fördenskull, ni himlar och ni som bor i dem! Ve jorden och havet, eftersom Djävulen har kommit ner till er i stor förbittring, då han vet att han har en kort tidsfrist."

Till slut kommer Gud att ordna så att ondska upphör att existera. Uppenbarelseboken 21:3-6 "Och jag hörde en hög röst från tronen säga; "Se! Guds tält är hos människorna, och han skall bo hos dem, och de skall vara hans folk. Och Gud själv skall vara hos dem. Och han skall torka bort varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta vara mer. De förra tingen har försvunnit. Och han som satt på tronen sade; "Se! Jag gör allting nytt." Och så säger han; "Skriv, därför att dessa ord är trovärdiga och sanna." Och han sade till mig: "De har blivit verklighet! Jag är Alfa och Omega, början och slutet. Åt vemhelst som törstar vill jag fritt ge av källan med livets vatten."" Bibeln säger alltså att det onda existerar men ska upphöra att existera.

Teodicéproblemet handlar alltså om att vara koherent. Problemet förekommer enbart i de monoteistiska religioner som bekänner en allsmäktig och god Gud.

Mera finns att läsa för den vetgirige.

Anonym sa...

Hellre tio Hermansson i skogen, än en endaste i politiken.

Nutida ordspråksboken Kap 14, vers 5.