måndag 28 maj 2012

Östran: En av åtta unga har varit i kontakt med socialen


Det stora haveriet. Problemet är ju att majoriteten av barnen omhändertas av socialtjänsten på helt lösa grunder. Ett barn som hamnar i systemet riskerar att komma att kosta samhället 20 miljoner kronor eller mer, om denne hamnar snett, tänk om socialtjänsten hade gett familjen rätt stöd från första början istället för att skriva subjektiva utredningar kryddade med lögner för att smutskasta och tillintetgöra föräldern. För långt mindre än 20 miljoner hade man kunnat ge fantastisk hjälp till familjen och man hade sluppit det mänskligt lidande som följer av att barnen alieneras från förälder. Men det måste ju få kosta annars så försvinner ju en hel industri.... eller... kanske inte...

"Var åttonde ungdom i Kalmar har varit föremål för någon typ av utredning på socialen. Alla nya ärenden gör att man tvingas rekrytera socialsekreterare från bemanningsföretag."

Läs mer på:
http://www.ostran.se/nyheter/Kalmar/En-av-aatta-unga-har-varit-i-kontakt-med-socialen







Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är detta twilightzone?
En märklig skräckfilm?
En surrealistisk film, kallad Kafkas moment 22?

Är det inte dags att inse att detta har spårat ut, på riktigt?

Anonym sa...

Det går att skratta år detta elände när man läser om det, det är så verklighetsfrämmande.

Tyvärr kan det nästa gång vara du som tvingas sluta skratta om du får socialtjänstnitlotten nästa gång.

Från det du får nitlotten blir inget någonsin detsamma mera igen.

Hur du än kämpar och försöker, det goa välmåendet som fanns, borta.
Har du lite tur, så är du en såpass stabil och vettig person från början att det finns marginaler att ta från, vilket socialtjänsten garanterat också gör.

Tror inte ens att Schwarzeneger skulle klara sig genom den skit barn, unga och föräldrar får utstå från dessa SJUKA förvaltningar.