lördag 12 maj 2012

SR: Kvinna på LSS-boende utnyttjades sexuellt


Marks kommun igen, hur många oegentligheter ska socialtjänsten där få hålla på med, utan att det blir konsekvenser mot dem? De gör givetvis inte en lex Sarah anmälan för att de vill ha vägledning utav socialstyrelsen såsom Helen Smith vill framhäva det, utan därför att de blev påkomna med byxorna nere, detta är ju ett så uppenbart fel av en mycket allvarlig art som begåtts och nu när det har kommit till kännedom så är de ju tvingade att agera. Om tjänstemännen vid socialtjänsten i Mark hade börjat sköta sitt jobb och fokusera på rätt saker, istället för att snacka skit hela dagarna för att klura ut hur de bäst skall kunna sätta dit människor, så hade sådant här aldrig behövt ske. Det är ett spektakel utan dess like som pågår vid socialförvaltningen i Mark, en manipulativ kultur med fullständiga galningar som jobbar där och enskilda drabbade blir oerhört lidande av det. Hur är det ens möjligt att något sådant här får eller kan ske? Jag vet ju av egen erfarenhet att socialtjänsten i Mark inte är intresserad av att stötta och hjälpa människor, de lägger inget krut på resurser som att ge adekvat stöd, nu låtsas de att de har gjort allt för att hjälpa kvinnan, bullshit säger jag bara, bakom sina slipade fasader är de sociala rovdjur som gottar sig i att människor far illa i deras hantering, jag vet ju att det är på detta viset och det är många som kan vittna om det. Det är ren 'mindfucking' flera av tjänstemännen håller på med, de använder sig av underliggande hot, de vinklar och manipulerar fakta vilket skapar kaos och förvirring. Det värsta är att ingen vågar eller ens kan sätta sig emot deras oegentligheter, de som försöker råkar ut för repressalier. Det är verkligen en psykopatisk kultur som frodas innanför väggarna hos socialtjänsten i Mark, det är så sanslöst sjukt, men det allra mest tragiska i det hela är att de individer som dras in i socialtjänstens nät kommer att fara illa och de kommer att få många år av sina liv förstörda. Vem kan ana att det går så sjukt till i en sådan organisation som socialtjänsten, där deras huvuduppgift är att hjälpa människor, men istället stjälper de och det är bara de allra starkaste av de drabbade som kommer att komma ur terrorn med livet i schack om än illa tilltygade. Socialtjänsten är ett gyttjigt kontaminerat träsk, där negativitet och lögner är en del av deras kultur, det är så ohyggligt vidrigt att jag saknar ord för det. De som är vettiga och inte står ut i miljön försvinner med tiden, ödlorna blir kvar.


"Boendet har själva gjort Lex Sarah-anmälan för att få det ordentligt utrett om de kunnat göra något mer för att förhindra att brukaren blev utnyttjad, och i så fall vad.
Den utsatta kvinnans förvaltare har gjort en polisanmälan mot de män som har köpt sex av kvinnan."


Lyssna och läs hela artikeln:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5102310


Läs även Hallands Nyheter:
http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1621007-utsatt-kvinna-utnyttjas-sexuellt-av-okanda-man







Share |

5 kommentarer:

Anonym sa...

Marks kommun är en mycket sjuk kommun.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Jag kan inte annat än instämma. Det är ofattbart att det får gå till som det gör vid denna socialförvaltning, men det värsta är att ingen sätter stopp för oegentligheterna som pågår där. Omfattningen av deras inkompetenta hantering av ärenden är bortom all sans och balans. Socialtjänsterna står uppenbarligen utanför alla andra lagar och när det då finns en socialtjänst som totalt har infekterats (eller skall jag skriva infiltrerats) av socialtjänstemän som under lång tid skapat en atmosfär där onormalt agerande har blivit normaliserat, där mobbing och intriger är viktigare än sanningen, de använder sig av sin myndighetsutövning på ett sätt som inte är acceptabelt varken etiskt eller moraliskt, utan att det blir några konsekvenser mot dem och därmed kan de fortsätta som de gjort innan. Ni skall inte tro att de har lärt sig av allt som hänt och skärpt upp sig, nej, nej, snarare tvärt om, de drar åt snaran än mer kring dem i kommunen som har haft anledning att komma med kritik. Socialstyrelsens flathet gör ju inte saken bättre, men de är ju som någon uttryckte det 'uppsparkade socionomer' som har fått tjänster där, det är ju, när allt kommer omkring, socialstyrelsen som utformar hur socialtjänsten skall arbeta, å i princip så är det ju sitt eget arbete socialstyrelsen granskar, de kan möjligtvis komma med lite pekpinnar på hur socialtjänsten kan arbeta bättre, men det är också allt de gör. Det finns inga instanser som på riktigt styr upp socialtjänsterna som inte sköter sig.

Anonym sa...

Ferrytales...

Tror Helene Smith att hon kan lura ngn?
Marks kommun är inte frisk. Varför ljuger de till och med om det uppenbara?

SKAMLIGT är vad detta är. SKAMLIGT!

Anonym sa...

Har Helene Smith någon stand up comedy? Hon verkar vara rolig. Hennes lögnande "humor" går hem. Asgarvar! Tror hon verkligen att någon kommer att gå på detta?
Detta blir veckans höjdareskratt.

Marks kommun är inte bara sjuk, den kastar ur sig humor också - som de tror att invånarna ska svälja.

Ljug på bara-----

Skrattar!

Anonym sa...

Denna handläggare borde söka till ensamblen hos galensklaparna...