lördag 12 maj 2012

nwt.se: Vårdare på HVB-hem misshandlade flicka


Detta är ju bara skrapet på ytan av vad som försiggår vid HVB-hemmen. Många barn och ungdomar far oerhört illa, HVB-hemmen är förvaringsplatser där de intagna barnen/ungdomarna blir understimulerade och institutionaliserade istället för att man ger dem rimlig och adekvat stöd. De flesta som blir placerade på HVB-hemmen hör överhuvudtaget inte ens hemma där. Det hade varit bättre att de som på riktigt behöver vård får det genom sjukvården istället, där det finns omtänksam personal som är utbildade till att vårda och ta hand om människor. LVU-utredningar skulle istället polisväsendet kunna hantera. Det bästa vore om socialtjänsterna blev fråntagna sin myndighetsutövning helt, för de missbrukar den grovt.


"Böter och skadestånd

Enligt vårdaren var det en så kallad nedläggning som personalen kan ta till för att skydda personal eller klienter men tingsrättens bedömning var att han använt betydligt grövre våld än vad situationen krävt och dömer honom till villkorlig dom och 60 dagsböter á 150 kronor.
Han ska också betala 8 000 kronor i skadestånd till flickan samt 5 000 av advokatkostnaderna på 61 535 kronor."


Läs resten på:
http://nwt.se/varmland/article1104539.ece 






Share |

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en billig misshandel.

Undrar om nåon skule testa det samma på stan en sen kväll - gisssar att det skulle handlaom en heltannan straffskala.

Mot dessa våra minsta är allt tilåtet inomm myndighetsutövningens ram.

Märkligt att dt ens blev böter.. Oftastgår ju personan helt fri. Detta säger nog en hel del om vilet våld som har utövats från personalen. Undrar om sociatjänsten fråntagit denna vårdares egnbarn (OMDET FINNS NÅGRA). Han har ju bevisligen visat sig vara totalt omdömeslös i föräldrarollen, om än ställföreträdande i tjänsten. VARFÖR SKULLE HAN AGERA PÅ ANNAT SÄTT MOT SINA EGNA BARN?

Vem gör en orosanmälan. Här finns ju bde bevis och en dom. Ska denna man dessutom få arbeta kvar md en misshandelsdom mot ett integet HVB-barn? rottsregister bord vara tvingande att lämnas in årsvis. Då hade andra sk intagna sluppit misshandlas av denna förövare.

DETTA ÄR INGET ANNAT ÄN TOPPEN PÅ ISBERGET.

öNSKAR SÅ ATT FLERA BÖRJAR BÅDE REAGERA, OCH AGERA. dETTA ÄR FEL!

Anonym sa...

En så kallad nedläggning....

Verkar vara i dess vardag. Sedan en märklig historia som friades där ett BARN fick tandskador!

Mig lurar ingen....

Det är dags att vakna upp. Den förälder som ens skulle likna det beteende dessa sk behandlingsassistenter (ofta utan utbildning) har - de skulle förlora sinabarn omgående.

Förslag:
Utred hemförhållanden till varendaste varenda enda en behandlingsassistent vid HVD hem/institutioner. Orosanmälningar bör göras.

I dennaartikeln kan man bara hoppas att mannnen inte har egna barn - isåfall hoppas jag verkligen att orosanmälan görs till socialtjänstne i mannens hemkommun.

Hur kan det varalagligt nästintill, att göra sådqant i tjänsten som normala vettiga föräldrar skulle OMGÅENDE förlora vårdnaden för sina barn - LVU!

Ngt är fel, mkt fel!

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Det är helt ofattbart att det får gå till som det gör kring socialtjänstens hantering av barn och ungdomar, och för att inte tala om HVB-hemmen. Tänk om man hade gett samma summa som HVB-hemmen får per barn och dygn till sjukvården istället, då hade man fått den bästa tänkbara lyx-vården istället för att pengarna hamnar hos ägarna till HVB-hemmen. Dessa HVB-hem som ofta blivit uppköpta av riskkapitalbolag. Själva lever barnen vid undermåliga förhållanden där de nätt och jämnt får sina behov tillgodo sedda. Detta är inte värdigt ett samhälle på 2000-talet.

Anonym sa...

Till ett sovande Sveruige!

Ja, ni tror barn får vård och omsdorg. Inser ni i Sverige ens vad denna artikel innebär? Tror nindetta är de enda så kallade NEDLÄGGNINGEN? Det är verkligen dags att vakna upp för vad som minut för minut tillåts på dessa HVB-hem och institutioner.

En förälder som skulle använda sig av uppfostrings"tekninken" nedläggning - den frpåntas sina barn.

Detta skickas barn till. Utredningshem?? Ja tack, rätt utred varendaste en av peronalgruppen. Särskilt granska deras eventuella barn under 21 år som tvingas bo med dömda misshandlare.

Tror ngn att detta är en engångsföreteelse?

Vakna upp!

Såklart du tror detta bara kan drabba de med vad du anser problem - snart står de där i din tambur!!!!

Socaialtjänstlagarna är ramlagar som ger socialsekreterarna laglöshetens land -- ingen kan bli skyldig.
Du får skriva vad som helst, kalla det utredning, sedan får du fortsätta ljuga i hop vad som helst.
Ingen fängslar dig.

Så har vi det i dagens Sverige.

HVB-hem får misshandla barn!
Föräldrar får kanppt ens försöka göra normal gränsättning om skola o annat försumas.

Anonym sa...

Hur står det nu i artikeln, just det, EN NEDLÄGGNING!
Undrar som detta utbildas i föräldragrupper och många socialtjänsters tonårs"prat" grupper.

Tror ingen att nedläggning utbidas? Konstigt, det är ju en vedertqagen metod inom HVD, omhändertagan barn. Mot dessa våra minsta kan allt göras.

Tänk gärna ett varv till, om du som biologosk förälder använt sådana här metoder skulle samhället gå in och omhänderta ditt barn.

Vädjar till Sverige, vakna för det som pågår dag efter dag inom våra HVB-hem.
Vakna och agera, alla ni som kan och orkar. Ingen tror de ska bli drabbade. Den dag din egna granne surnar till och gör en anonym anmälan till socialtjänsen så är det liv du hade endast minnen....

Det som pågår är fel, mycket fel!