lördag 5 maj 2012

The Telegraph: Refugees flee the tyranny of social workers


Liknande händelser som i artikeln sker även i Sverige, i stor omfattning, där barn omhändertas på lösa grunder och familjer utsätts för rättsövergrepp. Gång på gång får detta ske, utan att tjänstemännen straffas för tjänstefel. Helt otroligt med tanke på att vi borde leva i ett upplyst och civiliserat samhälle. Det finns tusen andra sätt att stötta familjer än att alienera barn och föräldrar ifrån varandra och sedan skyffla runt barn i olika familjehem och institutioner.

Socialtjänsten tar bort allt som är normalt från familjer och för att rättfärdiga sitt handlande så har de blivit experter på att ljuga ihop subjektiva utredningar som politikerna sväljer med hull och hår. Varför gör de det, ja, det är för mig en gåta, men det var någon som sade att det finns två sorters människor, de som bara vill vara ifred och leva sitt liv efter bästa förmåga och så finns det de känslokalla sociala rovdjuren som vill förpesta andras liv, och i socialtjänstens fall så har de ett vapen att ta till och det heter myndighetsutövning. Jag har aldrig mött mer känslokalla och störda människor som de som jobbar vid socialtjänsterna. Oftast så brukar de som jobbar med människor vara ganska ödmjuka och fyllda av empati, såsom vid sjukvården. Men de som jobbar vid socialtjänsten, dess institutioner och familjehem verkar vara en kategori för sig själva. 

De går bra att lägga enorma summor pengar på familjehemmen och riskkapitalbolagen, t ex så betalar socialtjänsten familjehemmens resor inrikes och utrikes plus annat, utöver vad de redan får utbetalat. Men de lägger inte en krona på att stödja de biologiska familjerna med familjeterapi eller något annat trevligt som de gemensamt kan göra för att stärka banden. Barnen har kommit att bli *business as usual'. Vi har blivit boskap, där man skiljer på barn och föräldrar på lösa grunder utan att ens skänka en tanke på vad det gör mot dem både på ett känslomässiga plan, men också på ett ekonomiskt plan, för ofta raseras hela tillvaron för drabbade familjer när socialtjänsten går loss med sin socialbulldozer och sedan tvingas de leva i konsekvenserna av vad socialtjänsten ställt till med resten av deras liv. Det är mindfucking och ren våldtäkt de utsätter familjer för. Skandal att sådant här får ske i något man tycker borde vara ett modernt och civiliserat samhälle!


Now, after a month, set up in a spacious villa, surrounded with friends, they cannot believe their good fortune. A scan in the efficient local hospital confirms that they can expect the birth of a healthy son. As they begin to build a new life, Carol told me last week: “We feel we have escaped from hell into heaven. The only thing that matters to us is that we have managed to protect our baby and future children from an outrageous, heartless business, built around treating children as a commodity. Any other family in our situation really needs to take heed and get out. I don’t feel proud to be a British citizen any more because of what happened to us.”


Read more at:
http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/8114956/Refugees-flee-the-tyranny-of-social-workers.html






Share |

Inga kommentarer: