söndag 29 april 2012

SR: Ändrade hormonnivåer hos apatiska flyktingbarn


Med tanke på den omänskliga flyktingpolitik och den omänskliga hanteringen av familjer som råkat ha oturen att komma i kontakt med socialtjänstens familje- och individomsorg i Sverige. Tjänstemän har satt i system att dupera och manipulera uppgifter, detta bara för att socialtjänsten skall 'vinna' mot föräldrar, jag vet att de flesta föräldrar som har kommit i kontakt med systemet kan vittna om att socialtjänsten inte är intresserad av vad föräldern har att säga, utan man kör över familjen som en bulldozer och socialen använder sig bara av de fragment av material de kan tänkas använda sig av mot föräldrar, notera mot föräldrar, socialen har inget intresse i att samarbeta med föräldrar för att göra deras livsituationen bättre, deras grund-agenda är att fälla föräldern, då det är oftast en förälder de ger sig på och oftast kvinnan som blir deras måltavla - men inte alltid. De brukar då uppmana den andra parten att separera, gör denne inte det tar de barnet. Till slut skiljer sig många på grund av att relationen inte överlevde den terror som socialtjänstens handläggare och samhället utsatte dem för. Är man ensamstående är man ännu sårbarare och i värsta fall lyckas de vända exmannen/kvinnan mot dem, vilket inte är svårt i en pressad situation. Med samma metod lyckas de vända föräldrar och barn mot varandra. Tjänstemännen förklarar omedelbart krig med föräldern, utan att lyfta blicken och se helhetsperspektivet. Det är en ohygglig stress och press individer utsätts för av socialtjänstens handläggare, i den grad att stressen till slut tar ut sin rätt och gör människor sjuka. Det finns väl inget barnperspektiv eller ens ett människoperspektiv i det?! Någonting är mycket, mycket fel med systemet. Eftersom socialtjänsten tycks 'står över lagarna', så blir de heller aldrig straffade för vad de utsätter barn och deras närmaste för. Tjänstemanna ansvaret är dessutom avskaffat.





Utdrag ur Brottsbalken, 3 kap. Om brott mot liv och hälsa: 

5 § Den som tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller försätter honom eller henne i vanmakt eller något annat sådant tillstånd, döms för misshandel till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (1998:393).
6 § Är brott som avses i 5 § att anse som grovt, döms för grov misshandel till fängelse i lägst ett och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om gärningen var livsfarlig eller om gärningsmannen har tillfogat en svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet.
Är brottet att anse som synnerligen grovt, döms dock till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är synnerligen grovt ska särskilt beaktas om kroppsskadan är bestående eller om gärningen har orsakat synnerligt lidande eller om gärningsmannen har visat synnerlig hänsynslöshet. Lag (2010:370).


7 § Den som av oaktsamhet orsakar annans död, döms för vållande till annans död till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.
Är brottet grovt, döms till fängelse i lägst ett och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas
  • 1. om gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag, eller
  • 2. om gärningsmannen, när det krävts särskild uppmärksamhet eller skicklighet, har varit påverkad av alkohol eller något annat medel eller annars gjort sig skyldig till en försummelse av allvarligt slag. Lag (2010:370).


8 § Den som av oaktsamhet orsakar annan person sådan kroppsskada eller sjukdom som inte är ringa, döms för vållande till kroppsskada eller sjukdom till böter eller fängelse i högst sex månader.
Är brottet grovt, döms till fängelse i högst fyra år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas
  • 1. om gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag, eller
  • 2. om gärningsmannen, när det krävts särskild uppmärksamhet eller skicklighet, har varit påverkad av alkohol eller något annat medel eller annars gjort sig skyldig till en försummelse av allvarligt slag. Lag (2001:348).


9 § Utsätter någon av grov oaktsamhet annan för livsfara eller fara för svår kroppsskada eller allvarlig sjukdom, dömes för framkallande av fara för annan till böter eller fängelse i högst två år. 


"Forskning avvisar att de apatiska flyktingbarnens skulle simulera. Barnen hade förändrade halter i blodet av flera hormoner som har samband med långvarig stress, visar en studie som gjorts av forkaren på Uppsala universitet och Karolinska Institutet.
Studien omfattar apatiska barn som under lång tid var sängliggande, visade ingen kontakt med omvärlen och måste sondmatas. Ju fler symptom barnen hade, desto större verkade hormonförändringarna vara.
När barnen tillfrisknade återgick hormonhalterna till normala nivåer.
– Vår studie är visserligen liten, men resultaten är så tydliga att vi kan avvisa alla påståenden om att barnen simulerat sina symptom, säger Jonas Bergquist, professor i analytisk kemi och neurokemi, till Upsala Nya Tidning."


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5086139





Share |

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stress, förändrad balans på hormoner mm.

Är det det som sker när man har kontakt med Marks kommuns socialförvaltning?

Det har alltså ett namn, detta obeskrivbara. Det som inte ens går att klä i ord...

Ja, det är ändå inget annat att göra mera än att stå ut, en dag till o en till....

Hoppas kroppen såsmåningom blir i balans, även om livet för alltid har förändrats till ngt otänkbart.

Anonym sa...

Fantastiskt!

Allt kan ske, allt kan göras mot den enskilde, dess familj o omgivning. Dock kommer aldrig någonsin att finnas en endaste person med ansvar för det som ställts till.

Jävla skitland.
Tråkigt nog är det få som förstår innan de själva drabbas.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Man kan fråga sig hur länge en kropp håller med de stressnivåer som man utsätts för av socialtjänstens terror och konsekvenserna som följer av det. De flesta som varit utsatta för långdragna myndighetsövergrepp, vittnar om hur deras kropp inte håller för stressen.