lördag 7 april 2012

VF: Olagligt våld användes – HVB-hem får hård kritik


Då var vi där igen! Familjehem och institutioner använder sig av våld i olika former. Jag har fått ta del av hur familjehem missköter och slår familjehemsbarn. I ett fall har barnens ombud i rättegången sagt att våld förekommer i familjehemmet och socialtjänsten har bekräftat det och sagt att de är medvetna om att visst våld förekommer, men ÄNDÅ måste barnen bo kvar i familjehemmet för att socialtjänsten litar så på dem. Åklagare har i detta fall öppnat en förundersökning mot familjehemsföräldrarna och mot socialtjänsten, men inget händer. Detta är ett urexempel på hur systemet fungerar och hur socialtjänsten jobbar, de bryr sig inte om barnen, det är något helt annat som ligger bakom, hade det varit tvärt om hade föräldrarna aldrig fått se röken av sitt barn igen. Socialtjänsten är en ren maffiaverksamhet som domstolarna deltar i, för de dansar ju efter socialtjänstens pipa oavsett. De har inget intresse i att stödja familjer utan de vill krossa dem. Artikeln nedan beskriver ett av många institutioner där fysisk och psykisk våld förekommer. Allt göms bakom den heliga sekretessen, men det som göms i snö kommer fram i tö.



Hagfors
Ett HVB-hem, hem för vård och boende, i Hagfors får kritik av Socialstyrelsen.
Vid två oanmälda inspektioner i mars och april förra året framkom att personal bland annat ska ha använt sig av fysiskt våld och tvångsåtgärder utan att ha stöd i lagen.
Socialstyrelsen skriver i sin inspektionsrapport att verksamheten hade allvarliga brister men att de ansvariga vid boendet på eget initiativ omgående rättade till flera av felaktigheterna
HVB-hemmet har nu på sig till den 20 april att lämna in en skriftlig redovisning över ”vidtagna åtgärder”.
Ett av Socialstyrelsens krav är att de ansvariga ska ”säkerställa att tvångsåtgärder eller begräsningsåtgärder inte används utan stöd i lag, förordning eller föreskrift”.
Några av bristerna som uppdagades var:
• Oklarheter kring verksamhetstillståndet
• Boendet har inte alltid behandlingsplaner – i de fall planer finns saknas viktiga uppgifter
• Uppföljningsmöten dokumenteras inte alltid
• Händelser, bland annat visitationer av de boende och i några fall genomsökning av till exempel en väska, har inte dokumenterats korrekt
• Personalen har inte alltid haft lagligt stöd när de använt sig av nedläggning eller annan ”fysisk handkraft” mot ungdomar
Det aktuella HVB-hemmet tar emot familjer och barn med bland annat relationsproblem och psykosociala problem. I verksamheten ingår även ett boende för flickor i åldrarna 12–18 år med psykosociala problem.



http://www.vf.se/nyheter/hagfors/olagligt-vald-anvandes-%E2%80%93-hvb-hem-far-hard-kritik#.T3_tkAR9oDs.email


Share |

1 kommentar:

Anonym sa...

I Sverge kan ma ta barn från sina föräldrar på runa av att så akllad anonym anmälan påstår att våld förekommer? Inga bevis polisen lägger ned, det hla är osannolikt, fullständigt osannolikt. Barnen neker, alla nekar och ger bild av fulständigt stabilt, gott och normalt liv. Käleksfullt för barnen.
NU VRKAR DET SOM ATT MAN KA TA BARN FRÅN KÄRLEKSFULLA FÖRÄLDRAR som anklagast falskt; och sedan sätta barnen i bevisigen hvb-hem som misshandlar barnen PÅ RIKTIGT!!

Socialtjänsten kan göra mycket! När som helst kan du drabbas av sllumpgeneratorns nitlott - även om du nu inte i din vildaste fantasi ka trodet drabbar dig!

Undrar om all personals barn har omhändertagists? Är samtli personal med barn under 118/21år på institution för utredning? Bordevararelevant agerande. Här finns ju bevisat våd! Om detta sker öppet på arbetsplatesn, hur kan då intedeegna arnen risera att drabbas?

Socialtjänsten kan ju gå in förbyggande ochtvångsomhänderta personans engnabarn/styvbarn

Måtte de göra det.

Kan inte vara rätt att andra föräldrar av okynnesanmälningar får barn fråntagna till en intitution som slår och mishandlar!
Utred personaln OMGÅENDE! NU.