söndag 29 april 2012

GP: Omsorg granskas efter klagomål


Kommer det att leda till något?! Troligen inte för socialstyrelsen är lika involverade i korruptionsträsket som socialtjänsten, det är ju socialstyrelsen som utformar socialtjänstens arbetsmetodik, så i princip granskar socialstyrelsen sig själva.

"Socialstyrelsen ska granska individ- och familjeomsorgen i Kungsbacka efter klagomål gällande utredningar som rör barn."

Läs mer på:
http://www.gp.se/nyheter/halland/1.921790-omsorg-granskas-efter-klagomal?ref=fb





Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

Socialstyrelsen är en m'rklig instans. De kan komma med kritik, men ngn påföljd finns inte. Vi har inte kvar tjänstemannansvaret i Sverige, märkligt nog. Det kan vi tacka socialdemojraterna för.

Tänk om tingsrätterna skulle få agera så, kritisea den som rånade servicebutiken eller den som misshandlade ngn. Lite kritik att detta är dumt och fel, ingen annan påföljd eller konsekvens. Varför inte lägga ned alla fängelser. Låt människor slippa böter o annat trams.

Varför ska bara en del få konsekvenser av eget agerande och beteende, när hela socialtjänstpacket ständigt kommer undan, hur olagligt och oetiskt det än är det de gör?

Sivan sa...

Varför lämnar inte Länsstyrelsen i Halland, ut namnen på dem som bett länsstyrelsen granska socialtjänsten (i bl.a. Kungsbacka)??

För vems skull sekretessbelägger Socialstyrelsen och vissa Länsstyrelser namnet på dem som bett dem granska socialtjänsten??

Fram till 2010-12-31 skötte Länsstyrelserna tillsynen över socialtjänsten i länets kommuner - den som var missnöjd med socialtjänsten, kunde vända sig till Länsstyrelsen och be dem granska socialtjänstens hantering av ett ärende.
Jag har ringt upp flera Länsstyrelser och fått ut de (offentliga) listor de har på anmälningar, kommun för kommun.

Länsstyrelsen i Västra Götaland offentliggör även namnet (inga andra kontaktuppgifter) på anmälaren, vilket gav mig möjligheten att kontakta andra drabbade föräldrar. Det är fantastiskt att få veta att man inte är ensam om att ha fått sitt barn placerat, man kan sluta skuldbelägga sig själv, när man möter människor av helt skilda slag, med helt olika liv, som alla blivit behandlade på samma sätt av socialtjänsten.

Vem eller vilka tjänar på att hindra att drabbade föräldrar får kontakt?

RING GÄRNA UPP VARENDA LÄNSSTYRELSE I DET HÄR LANDET OCH BE ATT FÅ UT DE OFFENTLIGA UPPGIFTER SOM FINNS PÅ DETTA! DU KOMMER ATT HÄPNA!