torsdag 12 april 2012

nwt.se: Stor ökning av omhändertagande av barn


Omsorgsnämndens ordförande Åke Gustavsson (S) symboliserar just hur det fungerar vid socialtjänsterna, "hellre att vi gör en ansökan för mycket", är mer regel än undantag. Under denna processen krossar de och splittrar familjer helt i onödan, de ser inte människorna och vad de gör mot dem (eller så gottar de sig i att se människor lida, deras verkliga motiv är då inte att hjälpa människor utan snarare att stjälpa). Dessutom så skriver socialtjänsten eller deras hantlangare ihop lögnaktiga utredningar för att de vill vinna i förvaltnings- och kammarrätt, inte för att de vill göra rätt, att påstå att de gör detta enligt "barnens bästa" är den värsta lögnen av dem alla, som dessa förövare socialtjänst gömmer sig bakom för att försvara sina handlingar. Soc förvränger allt, precis så som psykopater gör, så det är en samhällelig psykopatisk organisation eller lagligt kriminell verksamhet som pågår.

"Hellre en ansökan för mycket

Omsorgsnämndens ordförande Åke Gustavsson (S) menar att de höga siffrorna för placeringar inte enbart ska ses som negativa.
– Hellre att vi gör en ansökan för mycket, får den rättsligt prövad och kanske nekad än att vi inte agerat när vi borde ha gjort det. Jag tror att det tidigare kan ha varit så att man underlåtit att göra insatser, säger han."

http://www.nwt.se/torsby/article1087973.ece



Läs även:
Konsult riktar skarp kritik mot omsorgen


Undra på att det blir misstänksamhet mellan kollegor och mellan förvaltning och nämnd, när de har en kultur som präglas av lögner och manipulationer. Personligen skulle jag aldrig någonsin stå ut med att jobba med denna typ av monster, oj, jag menar människor.

"Rapporten, som bygger på intervjuer och granskning av styrdokument, konstaterar bland annat att ledningsfunktionerna inom omsorgsförvaltningen uppfattas som ineffektiva och att arbetsmiljön präglas av konflikter och konkurrens.
”Bristande tillit råder både inom förvaltningen, mellan förvaltning och nämnd - samt gentemot omvärlden” skriver Inger Kullberg, konsult på PWC som genomfört granskningen."


Inga kommentarer: