söndag 1 april 2012

Expressen: Tjänade miljoner på ungdomshemmet


Expressen berättar att var tredje skattekrona har gått till ren vinst åt aktieägarna till ungdomshemmen för ensamkommande flyktingbarn, samtidigt har socialstyrelsen kommit med kritik om att ungdomarnas boende är undermåligt samt att de nätt och jämnt få sina behov tillgodosedda. Jag har skrivit om det tidigare och det tål att upprepas, dessa olika riskkapitalbolag - som tillhandahåller institutioner där barn/ungdomar av olika anledningar placeras - samarbetar med socialtjänsten, tillsammans beter de sig på ett sätt som inte tål dagsljus, dels så hamnar dessa barn i en beroendeställning som dessa bolag tillsammans med det sociala utnyttjar på ett sätt som kan liknas vid att barnen hålls som gisslan. Under tiden så gör sig en och annan en ordentlig hacka på bekostnad av barnen. Det är en utopi att inbilla sig att socialtjänstens hantering av barnen kommer att gå rätt till, så länge pengar av den här digniteten är i omlopp, det bäddat för korruption, girigheten tar över empatin. Såhär är det genomgående i alla liknande verksamheter i Sverige, inte bara den som tas upp i denna artikel. I Danmark finns det restriktioner, där får man inte göra stora vinster på dessa verksamheter, därför har nu danska riskkapitalbolag kommit hit till Sverige för att göra klipp, på barns bekostnad. Det som pågår är ren barnhandel under myndigheternas vingar.


"Saken gäller Jälla ungdomshem utanför Uppsala där det bor 25 ungdomar som har flytt ensamma till Sverige.
SVT uppger att lokalerna är slitna och att verksamheten fått kritik av både socialstyrelsen och kommunen.
I en avtalsuppföljning skrev Uppsala kommun nyligen att hygienutrymmena är i stort behov av underhåll. Dessutom var bemanningen för låg på ett så kallat träningsboende, uppger SVT.
Trots den undermåliga kvaliteten har ägarna tjänat grova pengar på verksamheten."


Läs mer på:
http://www.expressen.se/nyheter/tjanade-miljoner-pa-ungdomshemmet/


Även SvD skriver om det:
http://www.svd.se/naringsliv/s-politikern-far-kritik-for-ungdomshem_6968585.svd 

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lagligt-att-sko-sig-pa-flyktingbarn_7004413.svd



Share |

2 kommentarer:

Anonym sa...

I MARKS kommun finns en av de större bankomaterna till dessa riskkapitalister!

Bankomaten heter Per-Olov Hermansson.

Ordförande Hermansson bryr sig inte om något alls i sitt KD partiprogram. (dock avskyr han kvinnliga präster, homossexuella - ja han ing efter 1500-talet! osv). En KD långt bort från verklighetens folk!

I Mark tvingas socialnämnden att ha denna ordförande P-O H, som tror att sin roll är att vara bankomat till HVB/Institiutioners riskkapitalister så får självklart någon betala.

Det kostar att plåga sina invånare!

Bara i en kommun som Marks tillåts det att en socialnämndsordförande agerar bankomat till riskkapitlister på invånares (nu också äldres) bekostnad.


Hermansson är värre styggelse än han bannar andra till...

Löjliga bankomat, avgå!

Ingen vill ha dig där! INGEN, Inte ens dina egna mera än möjlgen hatt-maggan.
Maggan lär väl också få avsluta sin karriär på grund av total handligsfattigdom gentemot bankomaten!

Bye bye!

Anonym sa...

Maggan Lövgren är en pinsam handlingsförlamad företeelse i Mark!
Så tråkigt. Kvinnor behövs, men inte kvinor som säger det är manligt att följa media, och kvinnligt att strunta i omvärldsbevakning. Män läser flera tidningar /dag enligt Maggan. Kvinnor gör inte det. De har enligt henne annat för sig...
???

Där förlorade du mig allafall. Hur kan du låta Hermansson få hållas? Hur?

Inser du verkligen inte att det är du som ryker nu på grund av att du till vilket pris som helst ska ha Hermansson kvar?

Lycka till frökan!

Finns gott om fiskeflöten i Marks kommns politikerkår...