fredag 20 april 2012

DT: JO riktar kritik mot Ludvikas socialtjänst

Den enda kritik socialstyrelsen riktade mot socialtjänsten i Ludvika var brist på dokumentation. Ingen kritik mot det obefogade övergrepp som socialtjänsten utsatte den lilla flickan för. Myndigheter såsom JO/JK och socialstyrelsen ser inte till individers bästa, de bryr sig inte om innehållet i en utredning, bara att det finns en sådan, sedan att den är vinklad, subjektiv och till och med innehåller lögner har ingen betydelse, eller att socialtjänsten utsätter individer för övergrepp har ingen betydelse. Bara socialtjänsten uträttar ett jobb så är det okej enligt JO/JK och socialstyrelsen, men sedan att det är ett skitjobb de uträttar som försätter individer i svåra situationer tycks de fullständigt strunta i.

http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.4625949-jo-riktar-kritik-mot-ludvikas-socialtjansth

3 kommentarer:

Anonym sa...

Finns Marks kommun på flera platser? Nej, det verkar ju bara var ett kritiserat ärende i Ludvika. I Mark är det fel i 2/3 av alla ärenden.

Tyvärr stämmer kritiken mot socialstyrelsen, JO o JK - så är det att leva i ett land som inte har ngn rättssäkerhet för individen. Ett land som skyddar myndighetsövergrepp i alla dess former.

Anonym sa...

Kritiken mot socialstyrelsen stämmer. Typerna där silar myggor och sväljer kameler. Det finns rötäggskommuner likt Marks koncern åtminstone i södra Stockholms kommun. Där rekryteras ständigt nya familjer i regi av privata "rekrytfirmor". Socialstyrelsen bidrar till godkännande av "kvalitetskriterier" för hur barnen (van)vårdas hos profitörerna/familjehemmen.

Berätta om myndighetsövergrepp sa...

Det är skrämmande, det visar bara hur korrumperat samhället är. Myndigheter skyddar myndigheter. Individer har inga rättigheter. Det borde vara tvärt om, individer borde ha rättigheter och myndigheter skyldigheter gentemot dem. Det är ju vi som betalar deras löner.